Waarom is zolderisolatie nodig?

In niet-geïsoleerde huizen stroomt een kwart van de verloren warmte door het dak. Dus het aanbrengen van isolatie in uw zolder, zolder of dakruimte is een geweldige manier om de gezelligheidsfactor van uw huis te verbeteren. En er is nog meer goed nieuws: het gaat meer dan 40 jaar mee en zou zichzelf vele malen moeten terugbetalen in besparingen op de energierekening, omdat de kosten van zolderisolatie relatief laag zijn.

Wat is zolderisolatie?

Zolderisolatie is een barrière van materiaal in uw dakruimte. Het kan worden gelegd tussen de balken (de horizontale balken langs de vloer van uw zolder) of de spanten (de schuine balken die het dak ondersteunen).

Hoe dan ook, het vertraagt ​​de warmteoverdracht tussen uw leefruimte en de buitenwereld, waardoor een warmer huis in de winter en een koeler huis in de zomer ontstaat. Isolatie tussen de balken houdt warmte in uw onderliggende leefruimte en creëert een koude zolder, terwijl isolatie in de spanten u ook in de dakruimte houdt.

Andere voordelen van dakisolatie zijn onder meer:
• Lagere stookkosten.
• De ecologische voetafdruk van uw huis verminderen.
• Verbetering van de energie-efficiëntiebeoordeling.
• De waarde van uw huis verhogen.

Isolatie
Kan ik mijn hok zelf isoleren?

Het is mogelijk (in feite vrij eenvoudig) om zelf dakisolatie te leggen, zolang:
• Het is gemakkelijk om in uw dakruimte te komen.
• Er zijn geen problemen met vocht of condensatie.
• Uw zolderbalken staan ​​regelmatig op afstand.
• U probeert geen plat dak te isoleren.

Voor iets ingewikkelder dan dit moet je een ervaren doe-het-zelver zijn of een professionele installateur inschakelen die weet hoe een loft op de meest geschikte en effectieve manier te isoleren.

Platte daken moeten altijd worden geïsoleerd door een professional, en als de ruimte vochtig is, moet u dat oplossen voordat u met isolatiewerkzaamheden aan de zolder begint.

Als u in een historisch huis woont, of een huis dat is gebouwd met behulp van lokale traditionele steen of andere materialen, zorg er dan voor dat u geschikte loft-isolatiematerialen en -methoden gebruikt. Anders kan uw huis geen warmte vasthouden of droog blijven op de manier zoals het bedoeld was. In feite is het misschien het beste om lokale ambachtslui te raadplegen of in dienst te nemen die getraind zijn in de relevante technieken.

Wat is de beste zolderisolatie als ik besluit het zelf te doen?

Als je een droge zolder hebt met gemakkelijke toegang en gelijkmatig verdeelde balken, is de goedkoopste en eenvoudigste manier om het te isoleren tussen de balken, met rollen van dakisolatie. Dit kan gemaakt zijn van minerale wol, glasvezel of gerecyclede materialen.
1. Maak eerst je hok vrij van alle oude dozen en al het andere dat daarboven is achtergelaten.
2. Laat eventuele leidingen en watertanks in de dakruimte achter om bevriezing te voorkomen, omdat de zolder veel kouder wordt zodra deze is geïsoleerd van de onderliggende leefruimte.
3. Controleer of daar elektrische bedrading is. Als dit het geval is, moet het zich boven het isolatiemateriaal bevinden, maar het mag niet worden uitgerekt om dit te bereiken. Raadpleeg een professionele elektricien als u niet zeker weet wat u moet doen.
4. Meet uw zolder en koop voldoende dekenisolatieproduct om het tot een diepte van ten minste 270 mm te vullen.

Discussion

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *